Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos bazyliowo-pieprzowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet winny biały 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
soku z limonki 2 łyżeczki
ząbki czosnku 2 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 - 1 łyżeczki
bazylia świeża 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos bazyliowo-pieprzowy

Czosnek przecisnąć przez praskę; bazylie posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 29.04.2011 11:23
na pewno wypróbuję!
kochanyptysiu 20.04.2011 07:31
swietny
IlonaAlbertos 28.03.2011 00:10
Pomidorki, mozarella i taki sos- pychotka :)
SmacznaPyza 28.02.2011 11:22
do takich nagrzanych słońcem pomidorków....mniam, ale się rozmarzyłam!
jolaxa1 01.01.2011 19:56
fajne
Aida 17.09.2010 09:38
dokładnie
Dorota76 16.09.2010 10:32
świetny do pomidorków i do innych sałatek
Aida 11.09.2010 18:29
np do sałatki z bahama :) ale i do sałaty z pomidorem i mozzarellką, ogólnie do świeżych warzyw
mehia 11.09.2010 07:12
a do czego podajesz ten sos?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak