Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOLANKA SMAŻONE Z JAJKIEM

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron kolanka 1/2 opakowania
pomidorki koktajlowe
masło 3 łyżki
olej do smażenia
oliwa 1 łyżka
jaja 4 szt
sól, pieprz do smaku
bazylia 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: KOLANKA SMAŻONE Z JAJKIEM

Pomidorki pokrój na połówki, bazylię posiekaj, zostaw kilka listków do dekoracji. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Na rozgrzanym oleju przesmaż pozostawione listki bazylii i osusz je na ręcznikach papierowych. Na patelni rozgrzej masło i przesmaż lekko ugotowany makaron. Gdy będzie już gorący dodaj do niego jajka i smaż mieszając aż się zetną. Na koniec dodaj bazylię, dopraw solą i pieprzem. W tym samym czasie na oddzielnej patelni, przesmaż na rozgrzanym maśle pomidorki. Gotowy makaron wyłóż na talerz i udekoruj smażoną bazylią i przesmażonymi pomidorkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 15.09.2011 13:57
super
Juleczka20 27.05.2011 11:57
świetne
aranka 10.10.2010 10:49
to lubie
Matik 17.09.2010 20:12
super
Matik 17.09.2010 20:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak