Sola w maśle cytrynowym

Sola w maśle cytrynowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    50 gram
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • piertuszka zielona

    1 pęczek
  • sola filety

    4 sztuki
  • pieprz biały mielony

    1 szczypta
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło mieszamy z sokiem z cytryny i pietruszką. Pietruszka musi być posiekana bez łodyg, które wyrzucamy. Bierzemy 4 małe arkusze papieru do pieczenia aby się ryba zmieściła i rozsmarowujemy nimi nasz sos i zwinięte wkładamy do lodówki na godzinę.

Filety smarujemy oliwą i posypujemy pieprzem i smażymy na średnim ogniu do 10 minut po 5 minut każda stronę. Następnie dajemy je na półmisek, wyjmujemy nasze masło na papierze z lodówki, zdejmujemy papier i kładziemy takie plastry na rybce, ale przed samym podaniem bo się roztopi. Smacznego ;)

Sola musi być nie mrożona, lub rozmrożona odpowiednio wcześniej!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela20

13.11.2010 08:51
musi byc pyszna!

Ewa109

30.09.2010 20:25
ciekawe:)

noculos

09.07.2010 19:54
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat