Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg po marynarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 sztuki
mleko 3/4 szklanki
mąka 5 dag
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg po marynarsku

Sprawione pstrągi, umyć i osuszyć. W zimnym, osolonym mleku z pieprzem moczyć rybę rybę kilka minut, po czym obtoiczyć ją w mące i smażyć na stopionym maśle, na średnim ogniu, po 7-8 min z każdej strony. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak