Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona cielęcina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka cieleca bez kości 1 kg
masło 2 łyzki
małe cebulki 10 sztuk
marchew 1 kg
wędzony boczek 10 dag
pieczarki 10 dag
wino białe wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona cielęcina

Mięso pokroić na plastry i zarumienić na maśle; nasatępnie dodać marchewkę i cebulkę pokrojone w talarki oraz przyprawy (sól,pieprz, tymianek, natkę pietruszki i listek laurowy). Mięso z warzywami podlać winem i dusić ok 45 min. Boczek ugotować., pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Dusić razem jeszcze ok 15-20 min. Rzem z boczkiem dodajemy pokrojone pieczarki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 29.11.2010 14:13
Pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak