Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukinią

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 20 dag
kapusta kwaszona 1 kg
cukinia 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukinią

Kapustę wypłukać tak aby nie było kwaśna.Wrzucić do garnka dodać 3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielsiego.Postawić na ogień.Boczek pokroić podsmażyć z cebulką na patelni dodać do bigosu. Cukinię obrać pokroić w dość dużą kostkę i dodać do bigosu.Dusić aż kapusta będzie miękka.Przyprawić do smaku.Na koniec dodać koncentrat pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola5 16.05.2012 21:54
Ciekawe połączenie :-)
Emilia21 21.12.2011 15:24
mmm
Emilia21 21.12.2011 15:24
mmm
bami 30.11.2011 19:08
Interesująca wariacja na temat bigosu :)
Ewa104 20.07.2011 11:19
Cukinii mam sporo na działce i takie połączenie zagości niebawem na moim stole.Nie łączyłam dotąd kapusty i cukinii, poza sałatką wielowarzywną.
gusia1000 14.06.2011 00:26
Znakomity.
PaniMISIOWA 09.04.2011 07:45
musi być pyszny
Joanna108
Joanna108 01.12.2010 09:04
Ja robię podobny, z tym, że nie kroję cukini w kostkę a ścieram na tarce o grubych oczkach na całej jej długości. Powstaje z tego takie spagetti i fajnie się komponuje z poszatkowaną kapustą.
Marta98 10.11.2010 18:14
lubię cukinię
Ewelina45 25.10.2010 09:46
pycha :)
goofy9 20.09.2010 08:59
i chyba jeszcze dajesz pomidory, koncentrat pomidorowy sądząca po kolorze bigosu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak