Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z ryb w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
jajko 1 sztuka
margaryna 3 łyżki
białko 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
por kawałek
przyprawy do smaku
cebula biała 3 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat
włoszczyzna 1 (bez kapusty)
bułka czerstwa 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z ryb w galarecie

Filety przekręcić przez maszynkę wraz z namoczoną wcześniej i odciśniętą bułką a także jedną cebulą. Do masy rybnej dodać jajko, pieprz i sól oraz stopioną margarynę. Z wyrobionej masy uformować wałek. Gazę lub płócienną ściereczkę posmarować margaryną, ułożyć na niej wałek z masy rybnej, ciasno zawinąć i zawiązać sznurkiem. Roladę włożyć do zagotowanego wywaru z warzyw z dodatkiem pieprzu, soli, ziela angielskiego i liścia laurowego. Roladę gotować w wywarze ok godziny. Po ugotowaniu roladę pozostawić w wywarze do ostygnięcia, po czym wyjąć. Wywar przecedzić, dodać do niego namoczoną wcześniej żelatynę, sklarować białkiem. Rybną roladę pokroić na plastry o grubości 1 cm; ułożyć na półmisku. Na każdym plastrze położyć plasterek jajka, pora oraz pomidora. Roladkę zalać gęstniejącą galaretką. Roladę podawać z chrzanem lub sosem np tatarskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 22.09.2010 22:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak