Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażanowa zapiekanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

½ kg pomidorów
6 papryk
8 dkg startego sera
8 dkg margaryny
śmietana
sól
bakłażan 4
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażanowa zapiekanka

Bakłażany kroimy w plastry. Solimy i na ok. pół godziny odstawiamy, po tym czasie wyciskamy. Paprykę i pomidory kroimy w plasterki. Jaja gotujemy na twardo i kroimy w plastry. W żaroodporne naczynie smarujemy i kładziemy bakłażany, pomidory, plasterki jajka, paprykę i ser. Na bakłażany kładziemy margarynę, solimy na wierzch kładziemy pomidora, margarynę i zalewamy szklanką śmietany. Posypać startym serem i piec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak