Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w sosie migdałowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
cebula 2 szt.
pieprz 10 ziaren
ziele angielskie 10 ziaren
sól do smaku
migdały 60 g
wywar z ryby 500 ml
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w sosie migdałowym

Sprawionego całego karpia ugotować z cebulą, przyprawami i solą.
Ugotowanego karpia przełożyć na półmisek.
Przygotować sos: przecedzić wywar z ryby, sparzyć, obracać i pokroić migdały. Dodać do sosu.
Zaciągnąć sos żółtkami, doprawić sokiem z cytryny i polać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak