Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem jabłkowy 100% antonówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda letnia 1/2 szkl
żelfix 1 szkl
Goździki całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: dżem jabłkowy 100% antonówka

jabłka umyj obierz ze skórki, wytnij gniazda nasienne, pokroj w półksiężyce, wlej wode do garnka, najlepiej teflonowego potem wrzuc jabłka, i gożdziki, gotuj na małym ogniu, pod koniec gotowania dodaj cukier żelujący, no i gotowe, nalóż do słoików i obróc do góry dnem, aż ostygna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak