Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowa babka ucierana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostka
mąka 30 dag
cukier 3/4 szklanka
cukier waniliowy 2 opakowania
jaja 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowa babka ucierana

Ucieramy masło, dodajemy do niego stopniowo cukier i po 1 jajku. Kiedy powstanie jednolita, pulchna masa stopniowo dodajemy następne produkty. Przekładamy do foremki. Pieczemy 40 min w temperaturze 200stopni. Babkę posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak