Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kwas

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 szt.
sok z kapusty ( odciśnięty z kiszonej lub gotowy
kubaba( ziele ang.), liść klaurowy
majeranek, sól
śmietana lub mleko z mąką do zaciągnięcia

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kwas

Gotować mięso, dodać marchew i ziele+liść i szcypte majeranku. Dodać kwas z kapusty, przyprawić solą lub warzywkiem. Zaciągnąć śmietaną lub mlekiem z mąką. Podawać z ziemniakami gotowanymi w mundurkach, kluchami na pyrach lub makaronem.
Gdy będzie mało kwaśne dodać kwasku cytrynowego lu octu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

14.12.2013 00:55
Hmmmm uwielbiam:) Jedna z moich ulubionych zup. A mam ich 3 - wszystkie na jednym, równym stopniu, heh.
Tika4444 09.09.2011 09:01
ciekawy pomysł
romanrafal
romanrafal 23.04.2011 08:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak