Sos aksamitny

Sos aksamitny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    150 gram
  • mąka pszenna

    60 gram
  • bulion drobiowy

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku roztopić masło, dodać mąkę i mieszać i podgrzewać powoli przez 2 minuty. Następnie wlać bulion i zamieszać. Gotować na małym ogniu przez 30 minut aż sos zrobi się całkiem gęsty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela/bella81

21.07.2011 10:31
prosty i dobry

Iwusia

04.04.2011 23:52
ciekawy :)

Marta98

21.02.2011 20:25
super

Ewa109

26.01.2011 21:16
trzeba wypróbowac:)

Ewelina43

22.11.2010 15:55
pycha

anja3107

21.09.2010 14:03
prosty przepis, wart wypróbowania.

sylwiachmiel

25.08.2010 21:40
wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat