Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos aksamitny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 150 gram
mąka pszenna 60 gram
bulion drobiowy 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Sos aksamitny

W rondelku roztopić masło, dodać mąkę i mieszać i podgrzewać powoli przez 2 minuty. Następnie wlać bulion i zamieszać. Gotować na małym ogniu przez 30 minut aż sos zrobi się całkiem gęsty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 21.07.2011 10:31
prosty i dobry
Iwusia 04.04.2011 23:52
ciekawy :)
Marta98 21.02.2011 20:25
super
Ewa109 26.01.2011 21:16
trzeba wypróbowac:)
Ewelina43
Ewelina43 22.11.2010 15:55
pycha
anja3107 21.09.2010 14:03
prosty przepis, wart wypróbowania.
sylwiachmiel 25.08.2010 21:40
wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak