Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada morelowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
cukier 25 dag
mąka 18 dag
cukier waniiowy 1 opakowanie
dżem morelowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: rolada morelowa

żółtka z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę ubić sztywną pianę z białek i delikatnie mieszając dodawać do utartych żółtek na przemian łyżkę piany i łyżkę mąki wylać na blachę upiec na jasonozłoty kolor wyjąć z piekarnika jeszcze ciepły biszkopt przełożyć w czystą ściereczkę i razem z nią zwinąć gdy biszkopt przestygnie rozwinąć go po czym przesmarować dżemem morelowym ponownie zwinąć iodstawić do wystygnięcia gotową można polać polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 22.11.2010 11:51
Pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak