Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z grzybami leśnymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 75 dkg
jajko 4 sztuki
grzyby leśne 40 dkg
szczypiorek 1 pęczek
pomidory 3 sztuki
sok z 1/2 cytryny
cebula 1 sztuka
oliwa
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z grzybami leśnymi

Filety oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z połowy cytryny. Odstawić do lodówki na ok. 30 minut. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pokrojone grzyby i smażyć jeszcze chwilkę. Dodać sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Rybę ugotować na parze. Podawać ją z potrawką z grzybów leśnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.11.2010 13:47
Pyszne i zdrowe:)
Margo1 08.09.2010 09:12
Dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak