Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cytrynowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
margaryna 1 kost
cukier 25 dkg
mąka ziemiaczana 18 dkg
mąka pszenna 18 dkg
skórka z cytryny 2 szt
sok z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa

Jajka utrzeć z cukrem i margaryną dodać mąki skórkę z 2 cytryn i na końcu sok cytrynowy. Formę wysmarować i obsypać bułką tartą. Piec 40 min w 160 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 25.12.2012 09:47
bardzo lubię
Krystyna32 31.05.2012 09:18
pycha
Justyna Jussstiii 15.02.2012 17:38
super
Dorota59 04.04.2011 13:44
piękna babeczka-w sam raz na zbliżające się święta
SyMiki 25.03.2011 21:36
pyszna
Margo1 08.09.2010 17:53
lubię cytrynową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak