Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko pieczone w ziołach i czosnku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Udko pieczone 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
zioła do drobiu 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udko pieczone w ziołach i czosnku

Udko umyć, natrzeć solą, pieprzem, ziołami do drobiu i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Delikatnie polać oliwą z oliwek. Schłodzić minimum godzinę.
Piec w piekarniku w odkrytej blasze przez ok 90 minut w temperaturze ok 120 stopni. Po około połowie czasu przełożyć na drugą stronę. W razie potrzeby przełożyć na drugą stronę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danuta_Prorok 06.03.2011 14:26
super
anja3107 05.02.2011 12:10
bardzo dobre
misia53 22.10.2010 20:42
Klasyczne i smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak