Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa na skrzydełkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 3 sztuki
kalafior 1/2 sztuki
marchewka 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler korzeniowy 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
koperek 1 garść
śmietana 12% do smaku
sól do smaku
ziemniaki 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa na skrzydełkach

Do zimnej wody włożyć umyte skrzydełka, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie i gotować na małym ogniu. Po około pół godzinie dodać stare na tarce warzywa: marchewkę, seler i pietruszkę, dodatkowo pokrojonego w plastry pora i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz podzielonego na różyczki kalafiora. Gotować ok 30 minut. Wyjąć z zupy skrzydełka, obrać z mięsa i wrzucić je do zupy. Na koniec dodać koperek, doprawić solą i pieprzem oraz ewentualnie śmietaną (na zdjęciu bez śmietany).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogumiła3 14.09.2010 22:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak