Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper posiekany 4 łyżki
śmietana 3 łyzki
mąka 4 dag
masło 2 dag
rosół zimny 1 szklanka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos koperkowy

z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę rozprowadzić szklanką zimnego rosołu i mieszając zagotować 4łyżki posiekanego kopru dusić około 10minut na małym ogniu w dwóch łyżkach masła połączyć z zasmażką i zagotować po zdjęciu z ognia dodać 3łyżki śmietany i doprawić solą i pieprzem podawać do mięs gotowanych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 30.11.2010 19:33
Bardzo lubię !
Justyna70 22.09.2010 09:01
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak