Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z bakaliami (mokry)

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szkl
masło 1/2 kostki
budyń waniliowy 1 opak
aromat migdałowy
bakalie
ser biały 1 (twarogowy)
jajko 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z bakaliami (mokry)

Utrzeć zmielony ser. Utrzeć żółtka z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Wszystko zmiksować na jednolita masę i powoli dodawać zmielony ser oraz wsypać budyń. Ubić pianę z białek i dodawać do masy serowej. Lekko wymieszać. Na koniec dodać bakalie i kilka kropli olejku migdałowego do smaku. Ciasto wylać na okrągłą blaszkę. Piec w 170 stopni C, 1 h, od dołu piekarnika na pierwszym stopniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 25.04.2012 18:33
mniam
ma-pl 29.09.2011 10:32
chyba nie ma osoby co by nie zjadła serniczka :D
indi 23.08.2011 21:34
lubię taki
agata1722
agata1722 07.04.2011 18:09
serniki zawsze się udają i ten jest na prawde dobry
Justyna73 03.03.2011 15:20
pycha polecam
tomcio 09.09.2010 22:01
super
tomcio 09.09.2010 22:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak