Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁOSOŚ GRILOWANY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/4 łyżeczki
łosoś 4 plastry
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cytryna 4 plasterki
cebula 2 szt
ocet 10 % 2 łyżki
masło 10 dkg
żółtko jajek 3 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
bulion 1 łyżeczka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: ŁOSOŚ GRILOWANY

Plastry łososia natrzeć ze wszystkich stron olejem wymieszanym z sokiem z cytryny solą i pieprzem. Następnie można panierować w bułce tartej, a panierkę dobrze przyklepać. przygotować sos z podanych składników . Rybę ułożyć na ruszcie grilla pod ruszt podstawić brytfannę na spływający tłuszcz. Grillować z każdej strony po 3 minuty. Porcje ryby przybrać plasterkami cytryny a sos podawać oddzielnie. Podawać z krokietami ziemniaczanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 19.10.2010 09:55
Smaczne :)
edyta51 09.09.2010 19:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak