Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kilimandżaro

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
sok morelowy 1 l
mleko 1/2 l
cukier waniliowy 1 opak
cukier 0,5 szkl
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
margaryna 1 kost
karmel 2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Kilimandżaro

BISZKOPT KAKAOWY

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.

Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać.

Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 35 minut w 175 stop.

Ciasto przekroić wzdłuż na pół.

MASA KARMELOWA
Odlać 1,5 szklanki soku, resztę soku zagotować z cukrem.
Budynie rozmieszać w 1,5 szklanki soku, wlać na gotujący się sok, zagotować mieszając.
Gotową masę, gorącą wylać I część ciasta.
MASA KREMOWA
Z mleka,cukru waniliowego, cukru, mąki ugotować budyń, ostudzić, stopniowo dodawać budyń do roztartej margaryny, utrzeć.
Na ostudzoną masę karmelową nałożyć krem, na krem położyć, drugą część ciasta i polać polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 01.06.2012 07:54
kapitalnie wygląda :) i pewnie tak smakuje!
SyMiki 29.10.2011 14:57
muszę koniecznie wypróbować
Sarenka 09.12.2010 22:28
Swietne ciacho.
iknkirke 06.12.2010 09:38
pycha
wedith1 29.10.2010 22:03
Wygląda super!
alaaa 07.09.2010 21:27
fajne ciacho
Mati13 07.09.2010 20:02
pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak