Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIĘSO GOTOWANE Z WARZYWAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości lub każde inne wedle upodobań smakowych około 1 kg
marchew 2 szt
koper świeży 1 gałązka
grzybki suszone 3-4 szt
pietruszka zielona 1 gałązka
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyżeczki
cebula czerwona 1 szt
por mały kawałek
czosnek 3-4 ząbki
masło 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat do smaku
kostka rosołowa 2 szt
olej sojowy 1 łyżka
Koperek suszony Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: MIĘSO GOTOWANE Z WARZYWAMI

Mięso dokładnie umyć, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do naczynia żaroodpornego, marchew pokroić na grube krążki, cebulkę też. Dodać wszystkie pozostałe przyprawy i składniki, dokładnie wymieszać i obtoczyć mięso. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki by przyprawy wnikły w mięso, po tym czasie stawiamy wszystko na gaz, dolewamy około 3-4 litry wody i gotujemy średnio 1 godzinkę. Po tym czasie mięso powinno być już miękkie. Jak ktoś lubi wywar można lekko zagęścić zasmażką z mąki, czego ja wolę unikać ze względów kalorycznych. Mięso podaję ze świeżą papryką ewentualnie z ziemniakami. SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.06.2013 17:13
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak