Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z cukini pomidora i gzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
pomidor 75 dag
cukinia 30 dag
cebula 10 dag
olej 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
bazylia 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
wino czerwone wytrawne 4 łyżki
ocet winny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z cukini pomidora i gzybów

pieczarki umyte pokroic w plastry, cebule pokroic w kostke i dusić 5 min wraz z pieczarkami na jednej łeżce rozgrzanego oleju doprawić do smaku sola, pieprzem i sokiem cytrynowym odstawić do wystudzenia. Pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Cukinie starannie umyć, pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki sałatki przełożyć na półmisek i posypać bazykią. Ocet winny połaczyć z czerwonym winem i trzema łyżkami wody. Dodać sól pieprz oraz resztę oleju. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, az powstanie jednolity gładki sos, polać nim przygotowana sałatkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak