Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron na ciepło

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 1 opakowanie
pierś z indyka 200 g
śmietanka 30 % 250 ml
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
masło 2 łyżki
oliwa do smażenia
sól, pieprz do smaku
wino białe wytrawne 1/3 kieliszka
cebula 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron na ciepło

Mięso z indyka pokrój w kostkę. Zioła posiekaj, kilka listków zostaw do dekoracji. Makaron ugotuj z dodatkiem łyżki oliwy. Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso na złoty kolor, pod koniec smażenia dodaj siekaną cebulę i zalej białym winem. Gdy wino się zagotuje, wlej śmietankę, dopraw solą i pieprzem, wsyp zioła. Gotuj na wolnym ogniu przez 3 min., co jakiś czas mieszając. Zdejmij sos z palnika, dodaj musztardę i wymieszaj. Gorący makaron połącz z masłem, wyłóż na talerz i podawaj z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 11.07.2012 13:48
super
Aneta41 05.04.2012 17:13
takiego dania jeszcze nie próbowałam
Ania67 23.03.2012 13:02
wow-ciekawe połaczenie
Rybciia 17.09.2011 14:20
extra danie
malaczarna23 09.08.2011 21:36
super
tomek18 05.07.2011 11:42
ciekawe:)
darus 29.06.2011 22:35
fajny pomysł
Tika4444 13.06.2011 13:12
interesujący pomysł
Agnik 13.03.2011 09:43
ciekawe
marzena06 14.12.2010 15:50
pycha
Emilia22 17.09.2010 08:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak