Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 15 dag
cebula 5 dag
margaryna 2 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 dag
jaja 2 szt
mąka 2 dag
sól, pieprz
Majeranek suszony Prymat
kostka rosołowa 0,5 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z mięsa

Cebulę pokroić w krążki, usmażyć na oleju na złoty kolor. Bułkę namoczyć w wodzie, następnie odcisnąć i wraz z cebulą i mięsem zmielić w maszynce. Dodać jaja, sól, pieprz, tartą bułkę i majeranek Prymat, wszystko razem wymieszać. Z mięsa formować kuleczki, otoczyć je w mące, następnie ugotować je w osolonej wodzie, dodać pół kostki rosołowej, koncentratu pomidorowego i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 08.04.2012 20:22
super
Roman5 13.10.2010 05:08
smakowice wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak