Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
jajko 3
masło 4-5 łyżek
kapusta 1 główka
cebula biała 1 średnia
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą

kapuste podzielic na cwiartki, ugotować, po czym osączyć na sicie. Cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić na 1 łyżce masła, a nastepnie dodać posiekana kapuste. Doprawić do smaku sola i pieprzem, dusić około 15min pod przykryciem. Z mąki,jajek i nie wielkiej ilości wody zagnieść twarde ciasto, cienko je rozwałkować, a gdy przeschnie pokroić na łazanki. Następnie ugotować je w osolonej wodzie odcedzić i wymieszać z 1 łyżka masła. Żaroodporne naczynie wysmarować łyżka masła, ułożyć w nim warstwami łazaneki i kapustę, obłożyć plasterkami masła i zapiekać około 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180\'C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak