Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe duże opakowanie
śmietana 30% 1/2 szklanki
cukier 1/2 szjklanki
żółtko jajek 1 sztuka
galaretka opakowanie
mleko troszeczkę
Żelatyna wieprzowa Prymat
banan 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Biszkopty zamoczyć w rozpuszczonej i przestudzonej galazretce; ułożyć w tortownicy. Śmietankę utrzeć z cukrem i żółtkiem. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącego mleka. Utartą masę połączyć ze startymi na tartce bananami, dodać żelatynę i wymieszać. Następnie masę pwyłożyć na biszkopty, gdy stężeje można polać ją tężejącą galaretką np agrestową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak