Szczupak z jabłkami

Szczupak z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    1 szt
  • śmietana

    0,5 szkl
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyzki
  • jabłko winne

    50 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczupaka sprawic i pokroic na dzwonka, skropic połową soku z cytryny, posolic i popieprzyc. Odstawic na godzine do lodówki. Rybe opanierowac w nące i usmażyc.
Jabłka obrac i zetrzec na tarce, wymieszac z koncentratem pomidorowym i śmietaną. Doprawic przyprawą do ryb oraz solą i pieprzem. Rybą ułożyc w natłyszczonej brytfannie, zalac sosem jabłkowym i zapiekac około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

02.06.2011 17:35
szczupak z jabłkami winnymi

Ela20

09.11.2010 18:43
ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat