Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczupak 1 szt
śmietana 0,5 szkl
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
jabłko winne 50 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak z jabłkami

Szczupaka sprawic i pokroic na dzwonka, skropic połową soku z cytryny, posolic i popieprzyc. Odstawic na godzine do lodówki. Rybe opanierowac w nące i usmażyc.
Jabłka obrac i zetrzec na tarce, wymieszac z koncentratem pomidorowym i śmietaną. Doprawic przyprawą do ryb oraz solą i pieprzem. Rybą ułożyc w natłyszczonej brytfannie, zalac sosem jabłkowym i zapiekac około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 02.06.2011 17:35
szczupak z jabłkami winnymi
Ela20 09.11.2010 18:43
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak