Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grochowa kanadyjska

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łodygi selera 1 sztuka
marchewka krojona 2 sztuki
szynka wędzona 200 gram
woda 4 (źródlana)
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
kostka rosołowa 2 sztuki
groch 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa kanadyjska

Groch moczymy w wodzie na wieczór dzień wcześniej przed ugotowaniem zupy. Potem gotujemy w tej samej wodzie, jak będzie mało to trochę dolać bo groch lubi nasiąknąć. Dodać kostki rosołowe i gotować. Dodać warzywa i przyprawy i gotować na małym ogniu przez jakieś 4 godziny aż groch będzie całkiem miękki. Pół godziny przed końcem gotowania dodać posiekaną szynkę. Jak ktoś lubi zieloną pietrusze to można na koniec położyć na wierzchu kilka liści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 19.07.2011 16:23
Fajny przepis
Anna146 02.07.2011 20:05
a czemu kanadyjska?
Sylwia88 03.11.2010 16:50
fajnie wyszla
Ewa109 20.09.2010 20:50
wygląda apetycznie
IlonaAlbertos 05.05.2010 00:17
Ze swojej strony na pewno dodam więcej przypraw. Ale zupę wypróbuję na pewno.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak