Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
jabłka 1 kg
gruszki 1 kg
suszone śliwki bez pestek 8
olej 4 łyżki
cebula 2
Imbir mielony Prymat 1/2 łyzeczki
banan 1 kg
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: indyk z owocami

Mieso myjemy, smazymy na mocno rozgrzanym oleju. Cebule obieramy, siekamy i podsmazamy na zloty kolor. Wkladamy do niej posiekana natke pietruszki mieszamy i dodajemy podsmazone mieso. Wlewamy rowniez szklanke wody. Doprawiamy imbirem sola i pieprzem. Dusimy ok 40 minut pod przykryciem. Wszystkie owoce myjemy, kroimy w kostke dodajemy do miesa i nadal dusimy do czasu az owoce beda miekkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 10.10.2011 12:40
smaczne
marcia71 10.07.2011 19:15
fajny
marcia71 17.05.2011 00:40
nie przepadam
Jastinka 02.04.2011 22:53
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak