Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki Kopciuszka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane słodzone 1 puszka
kakao 2 łyżki
masło lub margaryna 2 łyżki
tłuszcz do formy
herbatniki 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki Kopciuszka

Mleko, masło i przesiane kakao podgrzewać na maleńkim ogniu w rondelku z nierdzewnej stali, aż masa zgęstnieje. Lekko ostudzić i wymieszać z pokruszonymi herbatnikami. Wyłożyć do płaskiej, natłuszczonej formy i pozostawić do ostygnięcia. Gdy masa stwardnieje, pokroić na niewielkie paluszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piter 02.12.2011 22:56
super pomysł
Motorek 12.11.2011 09:09
smaczne
Seba 14.09.2011 10:14
super
Iwona51
Iwona51 19.06.2011 18:10
fajny przepis
Margo1 07.09.2010 10:05
wyśmienite!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak