Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki po poznańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 25 dag
łopatka bez kości 25 dag
cebula 2 szt
kapusta pekińska 60 dag
kasza manna 1 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat
kostka rosołowa 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki po poznańsku

Szynkę i łopatkę mielimy w maszynce, dodajemy posiekaną cebulę i poszatkowaną kapustę pekińską. Wszystko mieszamy, dodajemy wyciśnięty czosnek i kaszę mannę, ponownie wszystko mieszamy. Formujemy małe kotleciki,lekko je spłaszczając, otaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni z dwóch stron. Następnie do garnka na spód kładziemy liście kapusty, tymianek i liść laurowy, zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowej i koncentratu pomidorowego, gotujemy w tym gołąbki, dopóki kapusta nie zmięknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 18.01.2013 18:07
rewelacja:)
Roman5 12.10.2010 01:32
smaka sobie narobiłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak