Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 5 szt
cukier puder szkl
cukier waniliowy 1 szt
margaryna
kawa rozpuszczalna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: bezy

Białka przelać do naczynia, które następnie umieszczamy w garnku z gotującą się wodą. Wsypujemy cukier puder i cukier waniliowy i mieszamy tak długo, dopóki cukier się nie rozpuści. Białka ubijamy robotem na sztywną pianę, połowę masy przelewamy do drugiego naczynia i dodajemy kawę rozpuszczalną. Łyżką kładziemy bezy na blachę wysmarowaną tłuszczem. Następnie suszymy je w letnim piekarniku przy uchylonych drzwiczkach przez minimum 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 18.01.2013 18:08
pyyycha!!!
Roman5 12.10.2010 01:31
troche czasochłonne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak