Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pieczone z czosnkiem i oregano

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki obrane 1 kg
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyzki
kminek Prymat 2 szczypty
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
oliwa 125 ml
oregano 1/4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pieczone z czosnkiem i oregano

Ziemniaki obrane i umyte gotujemy z odrobiną soli aż do momentu miękkości. Pokroić w plasterki i położyć na blasze w piekarniku lub na grillu. Posmarować oliwa zmieszaną z czosnkiem, pieprzem, oregano i kminkiem i piec w piekarniku 3 minuty z każdej strony, na grillu do przyrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 20.01.2012 10:32
lista zakupów zrobiona będzie trzeba przetestować
Kate131 14.11.2011 08:47
pycha
puellae90 27.07.2011 20:30
spróbuje zrobic
Anna141
Anna141 19.07.2011 16:23
Fajny przepis
aleksa123 20.05.2011 07:05
Smaczne
Marta98 14.11.2010 08:30
proste i samczne
Małgorzata113 20.06.2010 21:15
Fajny przepis.
Natalia/tubisiek 15.06.2010 17:16
musi być dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak