Krem chrzanowy

Krem chrzanowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser z niebieska pleśną

    100 gram
  • chrzan świeżo starty

    2 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • śmietana 36%

    100 ml
  • bulion drobiowy

    1 z wołowiną
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wrzącego bulionu dodajemy chrzan i zaciągamy zawiesiną z wody i mąki. Krem doprawiamy do smaku pieprzem, solą i cukrem. Po zagotowaniu dodajemy śmietankę i posypujemy startym serem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aleksa123

28.09.2011 19:01
może kiedyś wypróbuję

Marysia

31.07.2011 08:25
fajne

Kate131

02.06.2011 07:26
ciekawy

pauluna

01.09.2010 13:33
pyszne

Monika193

29.08.2010 16:00
ja też bardzo lubię chrzan

RenataZ-et

29.08.2010 15:30
a ja lubię chrzan :) bardzo często go jadam :D

marzencia2007

29.08.2010 14:38
nie lubie chrzanu :{P

izoldaaa6

29.08.2010 00:35
najlepiej chyba do mięs na zimno sie nadaje :0

plocia

28.08.2010 22:10
a do czego go podawać ?

iwa643

27.08.2010 21:16
musze wypróbowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat