Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babcina parzybroda

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 kg
ziemniaki 0,5 kg
boczek 10 dag
mąka 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Babcina parzybroda

Kapustę poszatkować, ziemniaki pokroić w kostkę. Całość zalać 2 szklankami wody, gotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę, stopić, dodać do kapusty. Z tłuszczu mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem i dodać do kapusty i ziemniaków. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 12.12.2011 11:38
fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak