Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 1/2 kg
marchew 2
pietruszka 1
seler 15 dag
por 1
cebula biała 3
Liść laurowy suszony Prymat 1
natka pietruszki 1/2 peczka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna

Karpia oskrobać,sprawić,umyć,odciąć głowę, usunąć skrzela,oczy,płetwy i ogon.Ponownie dokładnie umyć i pociąć na dzwonka.Warzywa oczyścić,umyć i zalać 2 litrami wrzątku,posolić,dodać obrane cebule i głowę.Gotować około 20min.Następnie do wywaru włożyć porcję ryby,listek laurowy,doprawić solą,pieprzem i cukrem.Gotować na bardzo małym ogniu 20-30minut.Natkę pietruszki umyć,drobno posiekać.Zupę przecedzić przez gęste sitko i gotową posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak