Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Melon w rumie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

melon 0.5 kg
cukier 400 g
woda 1 szklanka
rum 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Melon w rumie

Melona obrać wyciągnąć pestki. Pokroić w kostkę. Gotować w syropie z wody i cukru do momentu aż zrobi się szklisty. wyjąć owoce, natomiast syrop gotować nadal aż zgęstnieje. Gotowym syropem zalać owoce i pozostawić na 2 dni. Po tym czasie czynności należy powtórzyć. Po wyciągnięciu owoców dodajemy rum. Kawałki melona dajemy do słoiczków i zalewamy syropem z rumem. Słoiczki zakręcamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 24.07.2013 15:41
fajny deser
iknkirke 03.09.2011 14:21
ciekawy przepis
treonina 31.07.2011 16:58
nigdy nie próbowałam, ale nie przepadam za melonami
jasiek 29.07.2011 10:05
smaczna przekąska
Bagatelka
Bagatelka 30.12.2010 14:28
już mi się buzia cieczy:) -wypróbuje:)
Anna169Hosz 09.11.2010 05:31
Bardzo fajny pomysł- kiedyś na pewno wypróbuję.
Grażyna13 16.09.2010 11:50
To musi super smakować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak