Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy i jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 4
ogórek świeży 1
szczypiorek posiekany 5 łyżek
jogort naturalny pół szklanki
przecier pomidorowy 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy i jabłek

Kalarepki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórka pokroić w kostkę, jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Połączyć kalarepę z ogórkiem i jabłkiem. Przygotować sos z jogurtu przecieru pomidorowego, soku z cytryny musztardy przyprawić solą i pieprzem. Wlać do warzyw i wymieszać, schłodzić przed podaniem posypać szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 30.05.2011 16:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak