Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianki marshmallow

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 150 g
woda 80 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pianki marshmallow

W misce rozpuścić żelatynę w dwóch łyzkach zimnej wody. Cukier puder wsypac do garnka, wlać wodę i podgrzewać aż cukier się rozpusci ale uważać by sie nie zagotowało. Przelac syrop do żelatyny i mikserem ubijać aż powstanie biała piana. Przelać do foremek (ja uzywam silikonowych spryskanych tłuszczem - lepiej jest potem wyjmowac pianki). Odstawić do stężenia w lodówce. Super nadaje się do słodzenia kawy;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina92 22.09.2010 15:46
koniecznie musze sprobować! uwielbiam pianki, a przepis wydaje sie prosty! :)
agnieszka189 07.09.2010 12:44
nie wiedziałam że to takie proste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak