Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
kasza manna 1/2 szklanka
ryż 1/2 szklanka
jajko 4 sztuki
kapusta 1/2 główka
sól
peiprz
bulion 1/2 l
mąka do panierowania
olej do smażenia
kasza 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kapustę szatkujemy, zasalamy odciskamy. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie gołąbki, panierujemy w mące i podsmażamy na oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy bulionem i zapiekamy 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 07.09.2010 20:57
zdecydowanie wolę w kapuście:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak