Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe roladki curry Eli
50 dkg kapusty kiszonej
25 dkg grzybów (ja dałam mrożone podgrzybki)
1 duża cebula
1 kostka mięsna
pieprz i sól do smaku
2 łyżki smalcu do kapusty
2 łyżki oleju do grzybów
Kotlety rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Kotlety zalać marynatą,tak żeby całe mięso było nią pokryte i włożyć do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Cebulę posiekać i 2/3 (1/3 zostawić do grzybów) zeszklić na gorącym smalcu. Dodać kapustę,kostkę mięsną, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić resztę cebuli, zamrożone grzyby (nie rozmrażać) i smażyć aż sok odparuje. Grzyby dodać do miękkiej kapusty, wymieszać, doprawić do smaku pieprzem, solą i ostudzić. Kotlety wyjąć z marynaty, na każdym rozłożyć kapustę z grzybami, zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami. Piec na grillu około 30-35 minut. Smacznego!