Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe roladki curry Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 10 sztuk
maślanka 1.5 szklanki
ziarenka smaku 1 łyżka
curry 1.5 łyżki
pieprz świeżo mielony do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe roladki curry Eli

Pozostałe składniki:

50 dkg kapusty kiszonej
25 dkg grzybów (ja dałam mrożone podgrzybki)
1 duża cebula
1 kostka mięsna
pieprz i sól do smaku
2 łyżki smalcu do kapusty
2 łyżki oleju do grzybów

Kotlety rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Kotlety zalać marynatą,tak żeby całe mięso było nią pokryte i włożyć do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Cebulę posiekać i 2/3 (1/3 zostawić do grzybów) zeszklić na gorącym smalcu. Dodać kapustę,kostkę mięsną, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu, aż kapusta będzie miękka. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić resztę cebuli, zamrożone grzyby (nie rozmrażać) i smażyć aż sok odparuje. Grzyby dodać do miękkiej kapusty, wymieszać, doprawić do smaku pieprzem, solą i ostudzić. Kotlety wyjąć z marynaty, na każdym rozłożyć kapustę z grzybami, zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami. Piec na grillu około 30-35 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 08.03.2012 13:06
smakowicie
Ewa104 03.12.2010 16:27
Pysznie wyglądają.
ewelinapac 15.10.2010 17:27
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak