Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z masą marchewkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

jajko 7 szt
mąka 7 łyżek
cukier 7 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Masa marchewkowa

sok marchwiowy 1 l
budyń śmietankowy 2 szt.
cukier 1 łyżka
Pianki marshmallow
śmietana kremówka 1/2 l
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
delicje

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą marchewkową

Białka oddzielić od żółtek.
Z białek i cukru ubić sztywną pianę.
Do ubitej piany stopniowo dodawać żółtka, i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać.
Tak przygotowane ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem blachę.
Piec 30 minut w 175 stop.
MASA z soku marchwiowego:
Odlać 1,5 szklanki soku, resztę soku zagotować z cukrem.
Budynie rozmieszać w 1,5 szklanki soku, wlać na gotujący się sok, zagotować mieszając.

PIANKA
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gotowanej wodzie, odstawić do stężenia.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodając po łyżce galaretki dalej ubijając.


Upieczone ciasto przekroić na pół.
Wyłożyć na ciasto masę z soku marchwiowego, przykryć drugą połową ciasta, na ciasto ułożyć delicje i zalać je pianką.
Odstawić do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 11.08.2011 10:39
super
ronald88 11.08.2011 10:39
super
amorzenek 11.09.2010 08:05
apetyczne
gusia1000 10.09.2010 16:26
Znakomite ciasto.
SmakolykiJoanny 07.09.2010 08:33
same smakowitosci
iwa643 07.09.2010 07:32
aj pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak