Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsista fasolka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 g
kiełbasa 400 g
mięso wieprzowe 300 g
mięso drobiowe 200 g
cebula 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
kostka mięsna 1 szt
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
przecier pomidorowy 1 słoiczek
majeranek do smaku
marchewka 2 szt
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsista fasolka

Do garnka wrzucić fasolę z przyprawami,wlać 1,5 litra wody.Gdy fasola zmięknie dodać pokrojoną marchewkę i rozdrobnione mięso wieprzowe i drobiowe oraz podsmażoną,pokrojoną w kostkę kiełbasę.Gdy fasola będzie już całkiem miękka dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz przecier pomidorowy.Gotować wszystko jeszcze przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 31.12.2011 12:28
uwielbiam taką
Edyta38 04.02.2011 18:53
az sie głodna zrobiłam
annamariakowalczyk3 20.09.2010 20:55
mniam..
Ewa111 07.09.2010 20:58
pyszne danie
rosik93 06.09.2010 22:17
mniam
Dorota71 06.09.2010 17:51
super
buksiak12 06.09.2010 17:50
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak