Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosś z kolendrą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Świerza kolendra 150 gram
czosnek posiekany 6 ząbków
prazone pestki cyni 40 gram
parmezan starty 120 gram
sól 1 łyżeczka
łosoś filet 4 sztuki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 180 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Łosś z kolendrą

Sos: Wszystkie składniki poza oliwą miksujemy. Potem dolewamy oliwę, zostawiąjąc trochę do Łososia. Sos ma być jak majonez gęsty, więc nie dajcie za dużo.
Ryba: Smarujemy filety oliwą, solimy, pieprzymy i pieczemy na grillu przez 5-8 minut po każdej stronie czyli maksymalnie 16 minut całość. Po zdjęciu z grilla polewamy całość sosem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 16.12.2011 16:07
wspaniała
bercik1 05.09.2011 23:51
takiej rybki nie potrafię sobie odmówić :)
IlonaAlbertos 05.09.2011 00:17
Musi smakować wyśmienicie.
nikusonka 24.02.2011 23:47
pyszności
agata1722
agata1722 08.12.2010 16:16
bardzo dobry
MAR3STA 01.12.2010 17:24
super pomysł
ewelinapac 26.11.2010 21:50
jest rewelacyjny
zeppos 28.09.2010 18:44
Planuje to zrobić myśle że pyszniutkie
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:53
super
Tomek16 25.09.2010 10:14
lubię rybkę więc zrobię i posmakuję
TyTaN 18.05.2010 16:52
Łosoś norweski....
Marcin46
Marcin46 01.05.2010 11:08
Niestety Łosoś ma rzadki smak. Jak dotąd nie ma podobnej ryby.
Gerwazy 01.05.2010 11:05
Pyszne, ale trochę drogie. Zastanawiam się czy ryba nie może być tańsza?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak