Łosś z kolendrą

Łosś z kolendrą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Świerza kolendra

    150 gram
  • czosnek posiekany

    6 ząbków
  • prazone pestki cyni

    40 gram
  • parmezan starty

    120 gram
  • sól

    1 łyżeczka
  • łosoś filet

    4 sztuki
  • pieprz biały mielony

    1/2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek

    180 ml
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Sos: Wszystkie składniki poza oliwą miksujemy. Potem dolewamy oliwę, zostawiąjąc trochę do Łososia. Sos ma być jak majonez gęsty, więc nie dajcie za dużo.
Ryba: Smarujemy filety oliwą, solimy, pieprzymy i pieczemy na grillu przez 5-8 minut po każdej stronie czyli maksymalnie 16 minut całość. Po zdjęciu z grilla polewamy całość sosem. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

16.12.2011 16:07
wspaniała

bercik1

05.09.2011 23:51
takiej rybki nie potrafię sobie odmówić :)

IlonaAlbertos

05.09.2011 00:17
Musi smakować wyśmienicie.

nikusonka

24.02.2011 23:47
pyszności

agata1722

08.12.2010 16:16
bardzo dobry

MAR3STA

01.12.2010 17:24
super pomysł

ewelinapac

26.11.2010 21:50
jest rewelacyjny

zeppos

28.09.2010 18:44
Planuje to zrobić myśle że pyszniutkie

Katarzyna/kate1980

27.09.2010 14:53
super

Tomek16

25.09.2010 10:14
lubię rybkę więc zrobię i posmakuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat