Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
ciasto francuskie 1 opakowanie
mleko 1,5 szklanki
masło 1,5 łyżki
mąka 1,5 łyżki
sól
pieprz
czosnek
ser żółty 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak w cieście francuskim

Szpinak smażymy w rondelku na masełku. Do smaku dodajemy szczyptę soli i czosnek(ilość według upodobania). Po przestygnięciu smarujemy szpinak na cieście francuskim i zawijamy w roladę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15 minut.
W ty czasie przyrządzamy sos. Do rondelka wkładamy masło, mąkę i mieszamy. Dolewamy mleka i trzepaczka mieszamy, aż się wszystko ładnie połączy.
dosypujemy starty ser, sól i pieprz i czekamy, aż ser się roztopi i sos zgęstnieje. Jeśli mleka jest za mało należy po troszeczku dolewać.
Roladę kroimy na plastry i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 07.10.2010 11:05
pyszny
Patrycja40 16.09.2010 20:38
ciekawe
minka 15.09.2010 12:02
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak